Nu kan unge tilmelde sig Danmarks første bootcamp for iværksættere med handicap

Fra den 17. juni kan unge med handicap, der har en iværksætter i maven, tilmelde sig Danmarks første bootcamp for iværksætteri og handicap. Bootcampen løber af stablen den 4. oktober 2021 og forsætter de efterfølgende ti uger. 


På det skræddersyede forløb kan deltagerne stifte bekendtskab med alt fra produktudvikling, støttemuligheder, økonomi, branding til netværksdannelse.


Oplægsholderne er mange – og tæller bl.a. Mia Wagner, direktør for Nordic Female Founders, Palle Riismøller, direktør i Connect Danmark.

De unikke iværksættere

På bootcampen er fokus rettet mod det unikke. - Og det er unge med handicap trænet til at spotte gennem hele livet. Det mener en af initiativtagerne bag bootcampen, der selv har et handicap, Signe Hartvig Daugaard, der er iværksætter og stifter af medievirksomheden Great Minority.

  

- Unge med handicap har mange gange unikke talenter. Og som iværksætter er det at være unik eller adskille sig på markedet essentielt, siger Signe Hartvig Daugaard. Hun er stifter af medievirksomheden Great Minority, der arbejder for en bedre og bredere repræsentation af minoriteter. 


Signe Hartvig Daugaard mener, at vi skal være bedre til at skabe nogle mere fleksible rammer for unge med handicap, der gerne vil være iværksættere. Og det er noget af det, bootcampen skal være med til at sætte fokus på, fortæller hun:


- Vi kan se, at arbejdsmarkedet bliver mere og mere fleksibelt. Det skaber i stigende grad muligheder for unge iværksætter med handicap. Fx har de mange digitale løsninger vist, at man sagtens kan drive virksomhed hjemmefra, hvilket kan være en hjælp for mange unge med handicap. Vi ønsker, at de unge i højere grad kan udnytte de nye muligheder til at udvikle deres egne unikke potentialer i et miljø, der ikke forhindrer dem. 


Hun får opbakning af Jacob Nossell, der er kommunikationschef og medstifter af videnscentret og handlingslabbet Enactlab, som arbejder for at skabe forandringer for forskellige minoriteter. Jacob Nossell mener, at det grundlæggende handler om at se det særlige eller unikke, man bærer rundt på, som en styrke og ikke som en svaghed. Her fremhæver han især samarbejdet med Signe:


- Mange vil mene, at det er vanvittigt, at vi lever af at lave kommunikation, da Signe har et hørehandicap (CI) – og jeg har et udtalehandicap (CP). Men man kan også vende det rundt ved at sige, at vi netop kan lave kommunikation, fordi vi har nogle unikke perspektiver i kraft af vores handicap. Dét er vores udgangspunkt i arbejdet med bootcampen.


Holdningsændring er vejen frem

Hos Dansk Handicap Forbund, der er projektejer af bootcampen, glæder man sig til bootcampen i efteråret. 


- I Dansk Handicap Forbund glæder vi os til, at bootcampen bliver en realitet. Over en menneskealder har vi som forbund kæmpet for bedre rettigheder for personer med handicap - også på arbejdsmarkedet. Vi tror også, at man skal se det enkelte menneske som særligt og unikt, siger Katrine Ibsen Larsen, der er projektleder i DHF.


Projektet er støttet og finansieret af Tuborgfondet. Sekretariatschef Peter Giacomello siger:


- I Tuborgfondet har vi fokus på, at flere unge finder vej til arbejdsmarkedet. For at det skal lykkes, har vi brug for at tænke nyt, og give flere forskellige unge mod på at gå iværksættervejen. Derfor glæder jeg mig til at følge projektet.


Tilmeldingen for bootcampen åbner fra d. 17. juni 2021, hvor en kampagnefilm omkring projektet bliver lanceret ved samme lejlighed.


LÆS MERE PÅ WWW.IVBOOTCAMP.DK - ÅBNES DEN 17. JUNI 2021


Om Cochlear Implant (CI) og Cerebral parese (CP)

Et cochlear-implantat er et avanceret høreapparat, som svært hørehæmmede og døve kan få gavn af. Cerebral parese er et handicap forårsaget af en hjerneskade sket i fosterlivet eller den tidlige barndom.


Om partnerne:

Dansk Handicap Forbund er en handicappolitisk interesseorganisation.

Forbundet er medlemsstyret med ca. 350 tillidsvalgte fra lokalafdelinger og specialkredse. Siden 1925 har DHF kæmpet for at forbedre vilkårene for mennesker med bevægelseshandicap. Som et slagkraftigt, forhandlingsorienteret og resultatsøgende forbund har DHF gennem ni årtier haft politisk indflydelse og medvirket til adskillelige større og mindre forbedringer for mennesker med handicap.


Great Minority er en medievirksomhed, der arbejder for en bedre og bredere repræsentation af personer med handicap i mediebilledet. Great Minority var medskaber til Potentiale Portalen, som blev iværksat i samarbejde med Dansk Handicap Forbund i 2019.


Enactlab S/I er ansvarlig for oplysningskampagnen og kommunikation omkring projektet. Enactlab er et internationalt videnscenter og handlingslab, og arbejder med at omsætte viden til handlingsmuligheder for forskellige minoriteter, herunder personer med handicap. 


Tuborgfondet støtter unges muligheder for sammen at udleve deres drømme, så unge kan skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid til gavn for samfundet og dansk erhvervsliv. 


Kontaktinformationer:

Signe Hartvig Daugaard, projektleder, Great Minority, M: 29896181 (send en sms)

mail@greatminority.dk


Katrine Ibsen Larsen, projektejer, Dansk Handicap Forbund, M: 28341220 

katrine@danskhandicapforbund.dk


Jacob Nossell, kommunikationsansvarlig, Enactlab S/I, M:26785887

jn@enactlab.com  

 
Tuborgfondet: Kommunikationsansvarlig Anni Riedel-Lyngskær, M: 20738076 - al@tuborgfondet.dk  

Danmarks første bootcamp for unge iværksættere består af et 10-ugers skræddersyet kursusforløb, hvor unge med handicap mellem 18-30 år, kan prøve kræfter med iværksætteri. Målet med kurset er, at de unge kan blive afklaret med, om iværksætteri kunne blive en levevej for dem. På det skiftevis fysiske og digitale kursus, kan man fx møde Mia Wagner, direktør for Nordic Female Founders, Palle Riismøller, direktør i Connect Danmark. Bootcampen afholdes blandt andet i Symbion og på DTU Skylab.

Der er et deltager-gebyr på 500 kr. til materialer og undervisningsportal m.v. for bootcampen.


Om Cochlear Implant (CI) og Cerebral parese (CP)

Et cochlear-implantat er et avanceret høreapparat, som svært hørehæmmede og døve kan få gavn af. Cerebral parese er et handicap forårsaget af en hjerneskade sket i fosterlivet eller den tidlige barndom.